Stekt falukorv med oststuvad grönkål
Nog för att falukorv är god som den är, men ikväll gästas den av ett lite roligare tillbehör – stuvad grönkål! Stuvningen smaksätts även med riven ost för extra smak, och ihop med potatisen kommer du vilja slicka tallriken ren!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
125 g grönkål
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
ca 550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1/2 påse riven ost (à 150 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 698 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte att den stuvade grönkålen var smaklös
Helena
2022-09-09Super med grönkålen! Och kvalitetskorv!
Louise
2022-08-28God vardagsrätt. Nyttigt med grönkål.
Maria
2022-08-17