Rods grönkål
Grönkål är ett kärt tillbehör på julbordet för många, här är ett smarrigt förslag på tillagning av kålen. Med skinkspad och grädde får du både smak och krämighet på grönkålen vilken avrundas med ljuvligt smör och lite kryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
8 portioner
ca 1 kg grönkål
2 l skinkspad eller hönsbuljong
3 msk smör
5 dl matlagningsgrädde
2 msk socker
1 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett måste på mitt julbord
Catharina
2020-10-11Menar ni verkligen stammarna? Alla andra recept skall man repa stammarna.
Kjell
2018-12-10Hej Kjell! I detta recept ska stammen vara med. Det är därför man kokar den extra länge och dessutom tar upp och delar på den efteråt. Smart för klimatet! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27Toppenrecept som har blivit ett måste på vårt julbord. Jag hade sparat alla Ica Buffe från 90-talet och framåt men var tvungen att slänga alla till slut och då följde detta recept med i återvinningen. Tur att det finns på nätet!
Mats
2017-12-18