Rods grönkål

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
3
Rods grönkål

Grönkål är ett kärt tillbehör på julbordet för många, här är ett smarrigt förslag på tillagning av kålen. Med skinkspad och grädde får du både smak och krämighet på grönkålen vilken avrundas med ljuvligt smör och lite kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Rods grönkål

Ingredienser

8 portioner
ca 1 kg grönkål
2 l skinkspad eller hönsbuljong
3 msk smör
5 dl matlagningsgrädde
2 msk socker
1 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ett måste på mitt julbord

Catharina

2020-10-11

Menar ni verkligen stammarna? Alla andra recept skall man repa stammarna.

Kjell

2018-12-10

Hej Kjell! I detta recept ska stammen vara med. Det är därför man kokar den extra länge och dessutom tar upp och delar på den efteråt. Smart för klimatet! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-27

Toppenrecept som har blivit ett måste på vårt julbord. Jag hade sparat alla Ica Buffe från 90-talet och framåt men var tvungen att slänga alla till slut och då följde detta recept med i återvinningen. Tur att det finns på nätet!

Mats

2017-12-18

Testa liknande recept

Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långkål med skinka
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt falukorv med oststuvad grönkål
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga