Råglevain med falukorv och krämig grönkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Falukorvsmackan är en riktig svensk klassiker. Den kan tillagas på miljoner olika sätt och i den här varianten har vi valt att göra den lite fräschare med fräst grönkål och kaxig pepparrot. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva falukorven och stek den gyllene i oljan i en stekpanna. Lyft ur och håll varmt.
  2. Fräs grönkålen i smöret i en vid kastrull ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och vatten. Rör om ordentligt och låt koka 5 minuter. Skala och riv pepparroten, tillsätt den och smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröden.
  4. Lägg grönkålen på bröden och sedan korven.
  5. Till servering: Servera med rivna morötter.

För alla

Fri från ägg, förutsatt att smörgåsen inte toppas med ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Tips

Toppa gärna med ett stekt ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 2 msk olja
  • ca 250 g skuren grönkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk riven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 8 skivor råglevain
Till servering
  • riven morot
Lägg till i inköpslistan