Råglevain med falukorv och krämig grönkål

3
2
Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Falukorvsmackan är en riktig svensk klassiker. Den kan tillagas på miljoner olika sätt och i den här varianten har vi valt att göra den lite fräschare med fräst grönkål och kaxig pepparrot. Så gott!

Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv
2 msk olja
ca 250 g skuren grönkål
2 msk smör
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 1/2 msk riven färsk pepparrot
salt och svartpeppar
8 skivor råglevain

Till servering

riven morot

För alla

Fri från ägg, förutsatt att smörgåsen inte toppas med ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med ett stekt ägg.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2017-04-27

Hej Ulf, tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat vår allergi information eftersom det var lite missvisande när ägget är med i bilden. Men ägget är inte med i själva receptet utan endast som ett tips man kan välja att toppa sin smörgås med. Hoppas det är tydligare nu. Hälsningar Ulrika

Ulf

2017-04-25

"Fri från ägg." Men.... - där ligger ju ett ägg på bilden???