Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Falukorvsmackan är en riktig svensk klassiker. Den kan tillagas på miljoner olika sätt och i den här varianten har vi valt att göra den lite fräschare med fräst grönkål och kaxig pepparrot. Så gott!

Råglevain med falukorv och krämig grönkål

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv
2 msk olja
ca 250 g skuren grönkål
2 msk smör
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 1/2 msk riven färsk pepparrot
salt
svartpeppar
8 skivor råglevain

Till servering

riven morot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ulf, tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat vår allergi information eftersom det var lite missvisande när ägget är med i bilden. Men ägget är inte med i själva receptet utan endast som ett tips man kan välja att toppa sin smörgås med. Hoppas det är tydligare nu. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-04-27

"Fri från ägg." Men.... - där ligger ju ett ägg på bilden???

Ulf

2017-04-25

Testa liknande recept

Levain med kräftsallad och rostade nötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegosnitsare
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vetelevain med sojafärs, grönsaker och sojamajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panzanella med inkokt lax och tzatziki
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronpizza med kolasås och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskburgare med grönsaksstavar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga