Potatis- och purjolökssoppa med chorizosmulor
Potatis och purjolök är en riktigt god kombination som tillsamman i en soppa är oslagbar. Piffa till den klassiska soppan med stekta smulor av chorizo och finhackad saltgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
1 stor purjolök (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
13 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
250 g färsk chorizo
1 dl finhackad saltgurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2149 KJ / 515 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och enkelt, gurkan och korven var pricken över iet // Mats Calla
Mats
2023-04-03Lite väl syrlig men gott med chorizosmulet
Maria
2023-03-06En skvätt vitt vin istället för vinägern gör det lite rundare men höjer ändå syran.
Ronnie
2023-01-12