Potatis- och purjolökssoppa med chorizosmulor
Potatis och purjolök är en riktigt god kombination som tillsamman i en soppa är oslagbar. Piffa till den klassiska soppan med stekta smulor av chorizo och finhackad saltgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
1 stor purjolök (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
13 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
250 g färsk chorizo
1 dl finhackad saltgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2149 KJ / 515 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel att laga och en fin kombination med korven. Där går att ta annan sort än den föreslagna. Jag tar hellre en skvätt vitt vin istället för vitvinsvinäger. Alltid citron och citronzest. Lite försiktigt med chili också. Ganska snabbt att laga även om man inte är någon mästerkock! Rekommenderas.
Ronnie
2024-11-04Supergott och enkelt, gurkan och korven var pricken över iet // Mats Calla
Mats
2023-04-03Lite väl syrlig men gott med chorizosmulet
Maria
2023-03-06