Grillade korvar med oliv- och fetaröra samt tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade korvar med oliv- och fetaröra samt tomatsalsa

Grillad chorizo och salsiccia får här sällskap med en saltstänkt fetaoströra med oliver . Tomatsalsa med basilika förstärker medelhavssmakerna till den här snabba korvrätten. Både oliv-fetacrèmen och salsan passar som tillbehör vare sig man grillar korv, kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, pressa vitlöken och hacka oliverna.
  2. Blanda ned vitlök och oliver i yoghurten och smula i osten, smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i små tärningar, skala och finhacka löken.
  4. Strimla basilikan, blanda den med tomat, rödlök, olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Grilla korvarna, servera dem med röran, salsan, gärna en sallad och baguette.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 chorizo och salsiccia
Oliv- och fetaröra
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver med pimento
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
Tomatsalsa
  • 3 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 599 kJ / 144 kCal