Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
![Stekt chorizo med gräslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225358/cf_259/stekt_chorizo_med_grasloksyoghurt.jpg)
Hetta tillsammans med milda smaker är en perfekt kombo, det är sen gammalt. Den smakrika chorizon får verkligen ta ut sin rätt tillsammans med den lite mer neutrala bulgurn. Yoghurt smaksatt med färsk gräslök ger det där lilla extra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
![Stekt chorizo med gräslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225358/cf_259/stekt_chorizo_med_grasloksyoghurt.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port bulgur eller annat gryn
300 g chorizo (gärna hot chipotle)
1 tsk olja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
150 g snackmorötter
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 721 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater50 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer