Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

18
2
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Det här är en spännande rätt med rötter i södra Louisiana. Lax, stark chorizo, röd paprika och het sambal oelek är några av ingredienserna i grytan som serveras med sötpotatis som rostats i ugnen. Till detta en örtyoghurt med smak av timjan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

600 g
sötpotatis
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Gumbo

2
majskolvar
1
röd paprika
3
stjälkar stjälkselleri
225 g
chorizo
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
5 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk
majsstärkelse (Maizena)
1 tsk
sambal oelek
280 g
laxtärningar
1/2
kruka persilja

Örtdipp

1 tsk
timjan
2 dl
matyoghurt (10 %)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen/fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Använd bönor, kycklingfond, bacon och kummin som alternativa ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anna

8/2/2020

Jättegott! Smakrikt utan att vara FÖR hett. Vi hade i 1 tsk sambal och kokade lite längre än angivet i receptet. Hade också en stark korv.

Patrik

8/2/2020

Väldigt svag smak men väldigt god ändå!

Näringsvärde per portion

Energi 2484 KJ / 594 kCal
Fett 29.9 g
Kolhydrater 49.7 g
Protein 28.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept