Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
2
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Det här är en spännande rätt med rötter i södra Louisiana. Lax, stark chorizo, röd paprika och het sambal oelek är några av ingredienserna i grytan som serveras med sötpotatis som rostats i ugnen. Till detta en örtyoghurt med smak av timjan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

600 g sötpotatis
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gumbo

2 majskolvar
1 röd paprika
3 stjälkar stjälkselleri
225 g chorizo
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 tsk sambal oelek
280 g laxtärningar
1/2 kruka persilja

Örtdipp

1 tsk timjan
2 dl matyoghurt (10 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Smakrikt utan att vara FÖR hett. Vi hade i 1 tsk sambal och kokade lite längre än angivet i receptet. Hade också en stark korv.

Anna

2020-08-02

Väldigt svag smak men väldigt god ändå!

Patrik

2020-08-02

Näringsvärde per portion

Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater49.7 g
Protein28.1 g

Testa liknande recept

Mustig chorizogryta
Betyg 2.7 av 5.
194 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cajun gumbo
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gumbosallad med grillad majs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga