Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

18
2
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Det här är en spännande rätt med rötter i södra Louisiana. Lax, stark chorizo, röd paprika och het sambal oelek är några av ingredienserna i grytan som serveras med sötpotatis som rostats i ugnen. Till detta en örtyoghurt med smak av timjan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

600 g sötpotatis
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gumbo

2 majskolvar
1 röd paprika
3 stjälkar stjälkselleri
225 g chorizo
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 tsk sambal oelek
280 g laxtärningar
1/2 kruka persilja

Örtdipp

1 tsk timjan
2 dl matyoghurt (10 %)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen/fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Använd bönor, kycklingfond, bacon och kummin som alternativa ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anna

2020-08-02

Jättegott! Smakrikt utan att vara FÖR hett. Vi hade i 1 tsk sambal och kokade lite längre än angivet i receptet. Hade också en stark korv.

Patrik

2020-08-02

Väldigt svag smak men väldigt god ändå!

Näringsvärde per portion

Energi 2484 KJ / 594 kCal
Fett 299 g
Kolhydrater 497 g
Protein 281 g
Läs mer om näringsvärden