Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis
Det här är en spännande rätt med rötter i södra Louisiana. Lax, stark chorizo, röd paprika och het sambal oelek är några av ingredienserna i grytan som serveras med sötpotatis som rostats i ugnen. Till detta en örtyoghurt med smak av timjan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
600 g sötpotatis
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gumbo
2 majskolvar
1 röd paprika
3 stjälkar stjälkselleri
225 g chorizo
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 tsk sambal oelek
280 g laxtärningar
1/2 kruka persilja
Örtdipp
1 tsk timjan
2 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater49.7 g
Protein28.1 g
Kommentarer
Jättegott! Smakrikt utan att vara FÖR hett. Vi hade i 1 tsk sambal och kokade lite längre än angivet i receptet. Hade också en stark korv.
Anna
2020-08-02Väldigt svag smak men väldigt god ändå!
Patrik
2020-08-02