Stekt chorizo med mos och avokadosalsa

1
0
Stekt chorizo med mos och avokadosalsa

Om du är sugen på en het måltid så är denna chorizo med mos och avokadosalsa rätten för dig! Medan din potatis kokar så rör du ihop den goda salsan med smak av sambal oelek, citronjuice och koriander. Avnjut salsan och potatismoset med nystekt korv.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Stekt chorizo med mos och avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g mjölig potatis
4 chorizokorvar
1 msk olivolja
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar

Avokadosalsa

1/2 rödlök
200 g körsbärstomater
2 mogna avokado
1/2 tsk sambal oelek
juicen av 1/2 citron
1/2 kruka hackad koriander
salt och peppar

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt mjölk med soja-, ris- eller havrebaserat mjölkalternativ.
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Undvik segt och vattnigt mos genom att lägga potatisen i kokande vatten och låta den ånga av ordentligt.
Använd potatispress för fluffigast mos.

Barnknepet: Servera ingredienserna till salsan i separata skålar och dressingen vid sidan om.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3038 KJ / 728 kCal
Fett 39.7 g
Kolhydrater 76 g
Protein 22.8 g
Läs mer om näringsvärden