Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt chorizo med mos och avokadosalsa

Om du är sugen på en het måltid så är denna chorizo med mos och avokadosalsa rätten för dig! Medan din potatis kokar så rör du ihop den goda salsan med smak av sambal oelek, citronjuice och koriander. Avnjut salsan och potatismoset med nystekt korv.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg ner i det kokande vattnet och koka dem mjuka. Gör resten under tiden.
  2. Avokadosalsa: Skala och finhacka rödlöken. Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i tärningar. Blanda sambal oelek, citronjuice och koriander i en skål. Tillsätt rödlök, tomater och avokado. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Dela korvarna på längden. Stek dem i oljan ca 5 minuter i en stekpanna.
  4. Koka under tiden upp mjölk och matfett i en kastrull. Häll av potatisen och låt ånga av. Pressa den genom en potatispress, mosa med potatisstöt eller vispa försiktigt sönder med elvisp. Tillsätt den varma mjölken, salt och peppar. Vispa till ett luftigt mos med ballongvisp eller försiktigt med elvisp.
  5. Servera chorizon med avokadosalsa, potatismos och gärna en bit bröd.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt mjölk med soja-, ris- eller havrebaserat mjölkalternativ.
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.

Tips

Undvik segt och vattnigt mos genom att lägga potatisen i kokande vatten och låta den ånga av ordentligt.
Använd potatispress för fluffigast mos.

Barnknepet: Servera ingredienserna till salsan i separata skålar och dressingen vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g mjölig potatis
  • 4 chorizokorvar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Avokadosalsa
  • 1/2 rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 mogna avokado
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • juicen av 1/2 citron
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3038 kJ / 728 kCal