Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kall grönsakssoppa med korv och bröd

Kall grönsakssoppa med korv och bröd, en variant på gazpacho med chorizo och vitt lantbröd, är en sval och fräsch rätt. Grönsakerna du blandar är paprika och gurka och smakerna får de från buljong, vinäger, socker och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongtärningarna med vatten och låt kallna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Skölj och skär gurkorna i bitar.
  2. Mixa paprika och gurka med lite av buljongen. Tillsätt resten av buljongen och smaka av soppan med vinäger, socker, salt och kajennpeppar.
  3. Skär korven i slantar. Stek korvslantarna utan matfett ca 3 minuter. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  4. Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Blanda olivolja med pressade vitlöksklyftor. Pensla brödet med oljan och rosta mitt i ugnen i 250°C, ca 5 minuter.
  5. Skär eventuellt bröden i snibbar. Servera den kalla soppan toppad med korv och med vitlöksbrödet till. Avsluta med jordgubbar med mjölk.

För alla

Kontrollera innehållet i korven om du inte tål mjölk, laktos, gluten eller soja. Välj ett bröd som du tål.

Tips

Lite hackade örter i olivoljan ger brödet mer smak och ett trevligt utseende.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 röda paprikor
  • 2 gurkor
  • 3 chorizokorvar
  • 8 skivor vitt lantbröd
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 531 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden