Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillspett med fläskfilé och papaya

Grillspett med fläskfilé och papaya är härligt och gott att grilla på sommaren. Spetta upp fläskfilé, rödlök, papaya, chorizo, squash och champinjoner och marinera med olja, citron, socker och sambal oelek. Grilla och servera med smaksatt gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén. Skär fläskfilén och korven i 2 cm tjocka skivor. Skala och kärna ur papayan.
  2. Skala rödlöken. Skär papaya, rödlök och squash i mindre bitar. Trä upp kött, frukt och grönsaker på 4 långa grillspett (för 4 port).
  3. Marinad: Blanda samman ingredienserna. Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt ca 1 timme.
  4. Grilla spetten på utomhusgrill eller i ugnen ca 7 min på varje sida. Salta lätt.
  5. Servera spetten med en klick lätt crème fraiche smaksatt med chilisås och sambal oelek. Klyftpotatis eller bröd och sallad smakar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 chorizokorvar
  • 1 papaya
  • 1 rödlök
  • 1/2 squash
  • 8 små champinjoner
Marinad
  • 1/2 dl olja
  • saft av 1/2 citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk socker
Till servering
  • crème fraiche
  • chilisås
  • sambal oelek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info