Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Gör en fräsch couscous sallad med pärlcouscous, smulad halloumi stekt med sesam och honung, frisk myntayoghurt, körsbärstomater, torkade tranbär och pistagenötter. En ljuvligt god lakto-vegetarisk rätt som passar till både vardag och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ingredienser
4 portioner
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk hackad inlagd jalapeño
1/2 dl strimlad mynta
1/2 tsk salt
2 dl pärlcouscous eller matvete
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
400 g körsbärstomater
1 rödlök
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
200 g halloumi eller grillost
1 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
Till servering
1 dl torkade tranbär
1/2 dl hackade pistagenötter
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 668 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
19 stSå goda smakkombinationer med hetta, syra, sötma och allt annat. Delat receptet med mina gäster 💕
Christin
Gurka också!
Ellen
Så gott! Väl värt allt hackande när resultatet blir så bra. Perfekt sommarmat som vi gärna gör igen.
Åsa
Denna rätten är så himla god och fräsch! Funkar fint dagen efter som matlåda med☺️
Maria
Hej! Ni har skrivit fel i receptet. Under "ingredienser" står det ej vad myntayoghurten ska innehålla. Skulle vilja testa receptet i veckan och vill göra rätt
Veronica
Hej Veronica! I myntayoghurten ska det vara: jalapeño, mynta och salt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag hade verkligen inte allt hemma som var i receptet. Oavsett blev det fantastiskt gott. Tänker att det måste vara ännu godare med allt. Hade inte ingredienser till yoghurten. Använde lime istället för citron, torkade örter istället för persilja. Inte heller frön, nötter, bär eller mynta. Det blev väldigt gott oavsett, lime, honung, sesam och den salta osten ger mersmak. Man tager vad man haver :D
Cecilia
Det var första gången jag gjorde detta recept och det blev en riktig fullträff. Mycket gott och den ser fantastisk ut också! Omtyckt av hela familjen.
Jonas
Enkelt att göra, väldigt gott och omtyckt av de flesta
Efwa
Otroligt gott! Men jag räknar 100g halloumi per person, annars blir det för lite tycker jag. Är nötallergiker så bytte till hackade mandlar som jag rostade i ugnen med tamarisoja. Halloumi ska enligt mig också stekas i smör och inte i olja för att få en bra yta.
Linn
Lagar denna med jämna mellanrum. Fantastiskt god!! Har aldrig jalapeños hemma så skippar det men tar i honung i myntasåsen. Drygar också ut salladen med romansallad 😍
Elisabeth