Gör en fräsch couscous sallad med pärlcouscous, smulad halloumi stekt med sesam och honung, frisk myntayoghurt, körsbärstomater, torkade tranbär och pistagenötter. En ljuvligt god lakto-vegetarisk rätt som passar till både vardag och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt pärlcouscous/matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi eller grillost och yoghurt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var första gången jag gjorde detta recept och det blev en riktig fullträff. Mycket gott och den ser fantastisk ut också! Omtyckt av hela familjen.
Jonas
2022-10-24Enkelt att göra, väldigt gott och omtyckt av de flesta
Efwa
2022-09-25Otroligt gott! Men jag räknar 100g halloumi per person, annars blir det för lite tycker jag. Är nötallergiker så bytte till hackade mandlar som jag rostade i ugnen med tamarisoja. Halloumi ska enligt mig också stekas i smör och inte i olja för att få en bra yta.
Linn
2022-09-21