Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Ljuvlig fågelrätt med uppfriskande rödkål- och äppelsallad. Servera det smörstekta ankbröstet med kokta potatisar, rödkål och gelé. De danska smakerna passar lika utmärkt till julbordet som till veckomiddagen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödkål: Skölj och skär kålen i strimlor. Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar. Fräs kål och äpple i matfettet i en gryta några min. Tillsätt vatten, socker, vinäger och salt. Låt kålen puttra ca 30 min utan lock. Rör i russinen.
  2. Skåra skinnet på ankbrösten. Hetta upp matfettet i en stekpannan. När det är ljusgult och slutat skumma läggs ankbrösten i och får steka på medelstark värme ca 6 min per sida tills köttet är lätt rosa. Krydda med salt och peppar. Linda in ankbrösten i aluminiumfolie och låt vila ca 15 min. Skär sedan upp i tunna skivor.
  3. Servera ankbrösten med rödkål, kokt potatis och gelé.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
Rödkål
  • 1 kg rödkål
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?