Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
0
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Ljuvlig fågelrätt med uppfriskande rödkål- och äppelsallad. Servera det smörstekta ankbröstet med kokta potatisar, rödkål och gelé. De danska smakerna passar lika utmärkt till julbordet som till veckomiddagen!

Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Ingredienser

8 portioner
1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst)
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Rödkål

1 kg rödkål
2 äpplen
2 msk smör eller margarin
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl rödvinsvinäger
1 1/2 tsk salt
1 dl russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga