Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

20
0
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Ljuvlig fågelrätt med uppfriskande rödkål- och äppelsallad. Servera det smörstekta ankbröstet med kokta potatisar, rödkål och gelé. De danska smakerna passar lika utmärkt till julbordet som till veckomiddagen!

Stekt ankbröst med rödkål från Danmark

Ingredienser

8 portioner
1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst)
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Rödkål

1 kg rödkål
2 äpplen
2 msk smör eller margarin
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl rödvinsvinäger
1 1/2 tsk salt
1 dl russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer