Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Anka Provencale med råstekt potatis

En riktigt läcker rätt till en lyxig middagsbjudning. Bjud på knaperstekt ankbröst, ugnsstekta tomater och råstekt potatis med vitlök. Servera med bernaise provencale, syrad rödlök och sallad. Receptet är framtaget av Erik Lallerstedt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Dela tomaterna, salta och peppra och stek dem i ugnen i 1 timme. 
  3. Skiva potatisen.
  4. Rista ett rutmönster på ankbröstens skinnsida. Salta och peppra. Stek ankbrösten med skinnsidan ner i het panna utan fett, 6-7 minuter på skinnsidan. Vänd ankbrösten och stek 3-4 minuter på undersidan. Låt ankbrösten vila. 
  5. Råstek potatisen med vitlök i smör och olja. 
  6. Till servering: Servera såsen till ankbrösten, råstekt potatis och ugnsstekta tomater. Garnera med Picklad rödlök, salladsblad och eventuellt persilja.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 800 g potatis
  • 2 ankbröst med skinn
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • smör och olja (till stekning)
Till servering
  • 6 msk bearnaisesås (gärna provencale)
  • picklad rödlök
  • salladsblad
  • ev hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?