Anka Provencale med råstekt potatis

9
1
Anka Provencale med råstekt potatis

En riktigt läcker rätt till en lyxig middagsbjudning. Bjud på knaperstekt ankbröst, ugnsstekta tomater och råstekt potatis med vitlök. Servera med bernaise provencale, syrad rödlök och sallad. Receptet är framtaget av Erik Lallerstedt.

Anka Provencale med råstekt potatis

Ingredienser

4 portioner
2 tomater
salt och peppar
800 g potatis
2 ankbröst med skinn
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
smör och olja (till stekning)

Till servering

6 msk bearnaisesås (gärna provencale)
picklad rödlök
salladsblad
hackad persilja

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Tom

2021-01-11

Supergott! 👍