Anka Provencale med råstekt potatis

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Anka Provencale med råstekt potatis

En riktigt läcker rätt till en lyxig middagsbjudning. Bjud på knaperstekt ankbröst, ugnsstekta tomater och råstekt potatis med vitlök. Servera med bernaise provencale, syrad rödlök och sallad. Receptet är framtaget av Erik Lallerstedt.

Anka Provencale med råstekt potatis

Ingredienser

4 portioner
2   tomater
salt och peppar
800 g  potatis
2   ankbröst med skinn
1 - 2   pressade vitlöksklyftor
smör och olja (till stekning)

Till servering

6 msk  bearnaisesås (gärna provencale)
picklad rödlök
salladsblad
hackad persilja

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergott! 👍

Tom

2021-01-11

Testa liknande recept

Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Eriks cheeseburgare original med bearnaise
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga