Ankbröst och kålsallad med apelsin
Att blanda sälta och sötma är ett gammalt trick, och det använder vi oss av till kvällens anka! Tunna apelsinklyftor blandas med rödlök, grönkål, honung och olivolja, och blir ett perfekt komplement till ankan och de ugnsrostade potatisarna och sparrisarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 tsk olja
salt
peppar
200 g ankbröst
250 g grön sparris
1/2 rödlök
1 apelsin
1 förp finbladig grönkålsmix (à 65 g)
1/2 msk flytande honung
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 522 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater59 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt goda smaker!
Carina
2022-06-18Riktigt gott
Christer
2021-03-12Tyvärr ingen anka, så de var enligt mig kyckling ( var det i kasse ) men en jätte god sallad!
Anna-karin
2021-02-20