Ankbröst och kålsallad med apelsin

11
4 Klimatsmart
Ankbröst och kålsallad med apelsin

Att blanda sälta och sötma är ett gammalt trick, och det använder vi oss av till kvällens anka! Tunna apelsinklyftor blandas med rödlök, grönkål, honung och olivolja, och blir ett perfekt komplement till ankan och de ugnsrostade potatisarna och sparrisarna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ankbröst och kålsallad med apelsin

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 tsk olja
salt
peppar
200 g ankbröst
250 g grön sparris
1/2 rödlök
1 apelsin
1 förp finbladig grönkålsmix (à 65 g)
1/2 msk flytande honung
1 msk olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Christer

2021-03-12

Riktigt gott

Anna-karin

2021-02-20

Tyvärr ingen anka, så de var enligt mig kyckling ( var det i kasse ) men en jätte god sallad!

Per göran

2021-02-15

Ingen anka ersatt med kyckling vilket skämt

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Per Göran! Ta gärna kontakt med våra kollegor på Kundtjänst om innehållet i matkassen. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 522 kCal
Fett 15 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept