Stekt ankbröst

Betyg 2.7 av 5.145 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stekt ankbröst

Här får ni ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Stek ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner, låt köttet gå klart i ugnen och bryn sedan så skinnet blir riktigt knaprigt. Skär upp i tunna skivor och servera gärna ankbrösten tillsammans med en frisk apelsinsås och rostade rotsaker. En riktigt festlig middag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ankbröst ligger uppskuret i skivor på en skärbräda.

Ingredienser

4 portioner
2 ankbröst (à ca 300 g)
salt
peppar

Gör så här

00:04:00
00:02:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kanonbra tips och ankbrösten blev helt perfekt stekta. Men, istället för apelsinsås så gjorde vi tranbärssås samt svamp (trattkantareller och Karl-Johan) sås.

    Christin

  • Supergott och knaprigt

    Kristin

  • Mycket bra recept

    Lillemor

Näringsvärde per portion

Energi746 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Grillad anka med bondbönor
    Betyg 2.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisinanka med bellaverde
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst med rödkål
    Betyg 2.7 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Anka Provencale med råstekt potatis
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ankbröst och kålsallad med apelsin
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad