Fisk- och grönsakstaco med lime och svarta bönor
Att kombinera fisk med lime och svarta bönor är ett säkert kort för dig som vill ta din taco till nya höjder. Fisken, grönsakerna och de sköna bönorna sköter sig själva i ugnen medan du picklar rödlök - eller tar en siesta. Servera, ät och njut!
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
2 rödlökar
2 msk ättika (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
Taco
1 morot
1 röd paprika
1 rödlök
390 g kokta svarta bönor
ca 600 g alaska pollock , torsk eller kolja
2 msk färskpressad limesaft
18 g mild tacomix
1 1/2 tsk salt
2 krm chiliflakes
2 förp små vetetortillas (à 200 g)
Till servering
koriander
nachochips
limeklyftor
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Som vanligt har ICA satt smakerna igen! Har gjort den här fisktacon flera gånger och kommer att göra den många gånger igen då den är enkel och mycket god. Även mina kräsna ungdomar uppskattar den trots fisk och bönor ;) Vill tipsa om den picklade rödlöken från ICAs recept, "Falafel, hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök". Den är supergod och innehåller inte socker. F.ö så är det receptet också, i sin helhet, ett mycket gott recept som jag varmt kan rekommendera.
Jeanette
2022-11-22Hej Jeanette! Vad kul att höra, tack för din feedback! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-23Förvånansvärt gott! Vi tror att det var tack vare riklig mängd färsk koriander och att vi lade smulade tortillachips i rullarna.
Cecilia
2020-01-19