Lax med pepparrot, dill och rättika
En delikat laxrätt som lagas i ugn. Smidigt! Laxen snittas och fylls med en röra av färskost, rivet citronskal och pepparrot. Det blir fantastiskt gott tillsammans med det fluffiga potatismoset och en fräsch sallad av tunna skivor rädisor, rättika och dill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
Lax
ca 600 g laxfilé
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
125 g färskost
salt
peppar
Sallad
150 g rättika
125 g rädisor
1 msk olivolja
20 g dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2547 KJ / 610 kCal
Fett30.9 g
Kolhydrater43.1 g
Protein36.2 g
Kommentarer