Lax med pepparrot, dill och rättika

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Lax med pepparrot, dill och rättika

En delikat laxrätt som lagas i ugn. Smidigt! Laxen snittas och fylls med en röra av färskost, rivet citronskal och pepparrot. Det blir fantastiskt gott tillsammans med det fluffiga potatismoset och en fräsch sallad av tunna skivor rädisor, rättika och dill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Lax med pepparrot, dill och rättika

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk

Lax

ca 600 g  laxfilé
1/2   citron
2 msk  riven pepparrot
125 g  färskost
salt och peppar

Sallad

150 g  rättika
125 g  rädisor
1 msk  olivolja
20 g  dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 610 kCal
Fett30.9 g
Kolhydrater43.1 g
Protein36.2 g

Testa liknande recept

Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med kimchiost och potatis
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Primörer med örtdipp
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga