Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med pepparrot, dill och rättika

En delikat laxrätt som lagas i ugn. Smidigt! Laxen snittas och fylls med en röra av färskost, rivet citronskal och pepparrot. Det blir fantastiskt gott tillsammans med det fluffiga potatismoset och en fräsch sallad av tunna skivor rädisor, rättika och dill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Potatismos: Skala och koka potatisen.
  3. Lax: Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar. Skär två sneda snitt i varje laxbit.
  4. Skölj citronen och finriv skalet från halva. Skala och riv pepparroten. Blanda färskosten med citronskalet och pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll snitten på laxen med färskosten. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Sallad: Skala rättikan och skiva den och rädisorna så tunt som möjligt.
  7. Pressa saften ur hälften av citronen och blanda med olivolja, salt och peppar. Blanda dressingen med rättikan och rädisorna. Grovhacka dillen och blanda den i salladen.
  8. Potatismos: Värm mjölken. Mosa potatisen och späd med mjölken till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera moset till laxen och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
Lax
  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 citron
  • 2 msk riven pepparrot
  • 125 g färskost
  • salt och peppar
Sallad
  • 150 g rättika
  • 125 g rädisor
  • 1 msk olivolja
  • 20 g dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2547 kJ / 610 kCal