Lax med pepparrot, dill och rättika

17
0
Lax med pepparrot, dill och rättika

En delikat laxrätt som lagas i ugn. Smidigt! Laxen snittas och fylls med en röra av färskost, rivet citronskal och pepparrot. Det blir fantastiskt gott tillsammans med det fluffiga potatismoset och en fräsch sallad av tunna skivor rädisor, rättika och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Lax med pepparrot, dill och rättika

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk

Lax

ca 600 g
laxfilé
1/2
citron
2 msk
riven pepparrot
125 g
färskost
-
salt och peppar

Sallad

150 g
rättika
125 g
rädisor
1 msk
olivolja
20 g
dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och färskost.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2547 KJ / 610 kCal
Fett 30.9 g
Kolhydrater 43.1 g
Protein 36.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept