Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sej under citron- och chutneytäcke

Överraska din familj med en ny fiskrätt bestående av sej som tillagas under ett smarrigt citron- och chutneytäcke. Ge din fisklåda lite extra hetta med lite chiliflakes innan den gratineras i ugn. Servera med nykokt pressad potatis eller couscous.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Skär skinkan i små tärningar.
  3. Lägg fisken i bottnen på en smord ugnssäker form. Strö över salt. Strö över skink- och mangotärningar.
  4. Blanda chutney, citronskal, olivolja och chiliflakes i en skål. Bre röran ovanpå fisken. Strö över osten. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Servera gärna med couscous eller pressad potatis.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: bjud med ris, potatis eller quinoa i stället för couscous.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 - 500 g sejfilé (eller annan vit fisk)
  • 150 g rökt skinka i bit
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g fryst, tinad mango i tärningar
  • 1 dl mango chutney
  • finrivet skal av 1 1/2 citron
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes (red hot chilipepper flakes)
  • 1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 40 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer