Sej under citron- och chutneytäcke

3
2
Sej under citron- och chutneytäcke

Överraska din familj med en ny fiskrätt bestående av sej som tillagas under ett smarrigt citron- och chutneytäcke. Ge din fisklåda lite extra hetta med lite chiliflakes innan den gratineras i ugn. Servera med nykokt pressad potatis eller couscous.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Sej under citron- och chutneytäcke

Ingredienser

4 portioner
400 - 500 g sejfilé (eller annan vit fisk)
150 g rökt skinka i bit
1/2 tsk salt
100 g fryst, tinad mango i tärningar
1 dl mango chutney
finrivet skal av 1 1/2 citron
4 msk olivolja
2 krm chiliflakes (red hot chilipepper flakes)
1 dl riven lagrad ost (1 dl motsvarar ca 40 g)

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: bjud med ris, potatis eller quinoa i stället för couscous.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Åsa

2009-03-06

Supergott tyckte hela familjen! Kul m nya smaker till fisk, kommer garanterat att lagas fler gånger!

Theresé

2009-03-02

Va lite skeptisk till receptets ingredienser, och med all rätt, smakade inget vidare. Men alltid kul att testan nya recept.