Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kassler med potatisklyftor och grillade grönsaker

Ett snabblagat och uppskattat recept på kassler med smakrik sås, potatisklyftor och grillade grönsaker. Servera kassler med mogen, söt mango och en härlig sås av bland annat soja, mango chutney och ingefära. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga grönsakerna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kasslerskivorna med pepparmix och stek dem snabbt i olja på båda sidor. Ta upp dem ur pannan och håll varmt.
  3. Sås: Blanda vatten och majsstärkelse, soja och mango chutney. Häll blandningen i stekpannan och låt skyn småputtra under omrörning ett par minuter. Smaka av med ingefära och häll skyn över köttet vid servering.
  4. Bjud med skalad, skivad mango och potatisklyftor med grillade grönsaker eller potatismos.

För alla

Kontrollera innehållet i Mango chutneyn.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skivad kassler
  • 1 förp frysta potatisklyftor (med grillade grönsaker, à 900 g)
  • 1 mogen mango
  • 1 krm pepparmix
  • 1 msk rapsolja
Sås
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 - 3 msk japansk soja
  • 2 - 3 msk mango chutney
  • 1/2 msk finriven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer