Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färsk hummer med fruktig sås

Festlig färsk hummer med fruktig sås. Till såsen använder du mango, kryddig tabasco och söt mangochutney. Lättlagat, enkelt och otroligt god till speciella tillfällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyv humrarna på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalet.
  2. Skölj och riv salladen i mindre bitar. Fördela på assietter. Lägg en hummerhalva på varje assiett.
  3. Sås: Skala mangon och skär bort den stora, platta kärnan i mitten. Skär mangoköttet i små tärningar. Blanda crème fraiche med mango, salt, tabasco och gräslök. Servera såsen till hummern.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska humrar
  • salladsblad (ekblad, rosé-, lollo-, rossoblad)
Sås
  • 1 mango
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 2 krm salt
  • några stänk tabasco
  • 2 tsk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer