Mangoglaserad kassler med bönsallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Mangoglaserad kassler med bönsallad

Ett fantastiskt recept på mangoglaserad kassler i ugn som du gör av bland annat kassler och mango chutney. Servera med en smakrik bönsallad och bulgur eller ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Mangoglaserad kassler med bönsallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller bulgur
1   gul lök
3   tomater
ca 500 g  kassler
1 dl  mango chutney
1/2 msk  tomatpuré
1 msk  hackad persilja
1 krm  salt
1 krm  peppar
150 g  haricots verts (bönor)
1   påse färdigskuren sallad
2 msk  olja
3/4 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar till dressingen

För alla

Kontrollera innehållet i mango chutneyn.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller byt bulgur mot glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Fräs gärna lök och tomatpuré i lite olja. Tillsätt tomater och mango chutney och låt röran småkoka ca 5 minuter. Salta, peppra och rör ner persiljan. Följ receptet i övrigt.

Barnknepet: mixa mango chutneyröran slät innan du brer den på kasslern. Servera sallad och haricots verts separat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2124 KJ / 510 kCal
Fett10.2 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Mango chutney glaserad kassler
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med potatisklyftor och grillade grönsaker
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivpasta med kassler
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kassler- och grönsakswok
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga