Mangoglaserad kassler med bönsallad
Ett fantastiskt recept på mangoglaserad kassler i ugn som du gör av bland annat kassler och mango chutney. Servera med en smakrik bönsallad och bulgur eller ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller bulgur
1 gul lök
3 tomater
ca 500 g kassler
1 dl mango chutney
1/2 msk tomatpuré
1 msk hackad persilja
1 krm salt
1 krm peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 påse färdigskuren sallad
2 msk olja
3/4 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 krm salt
1/2 krm peppar till dressingen
För alla
Kontrollera innehållet i mango chutneyn.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller byt bulgur mot glutenfri couscous.
Gör så här
Tips
Fräs gärna lök och tomatpuré i lite olja. Tillsätt tomater och mango chutney och låt röran småkoka ca 5 minuter. Salta, peppra och rör ner persiljan. Följ receptet i övrigt.
Barnknepet: mixa mango chutneyröran slät innan du brer den på kasslern. Servera sallad och haricots verts separat.
Barnknepet: mixa mango chutneyröran slät innan du brer den på kasslern. Servera sallad och haricots verts separat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 510 kCal
Fett10.2 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32.4 g
Kommentarer