Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mangoglaserad kassler med bönsallad

Ett fantastiskt recept på mangoglaserad kassler i ugn som du gör av bland annat kassler och mango chutney. Servera med en smakrik bönsallad och bulgur eller ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.
  3. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Dela och finhacka tomaterna. Skär kasslern i cm–tjocka skivor.
  4. Blanda lök, tomater, mango chutney, tomatpuré, persilja, salt och peppar i en bunke. Lägg kasslerskivorna omlott i en smord, ugnssäker form. Häll på lökblandningen, se till att den täcker ordentligt. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Koka haricots verts 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl hastigt i kallt vatten, häll av och lägg i en skål. Blanda med grönsalladen. Häll på en dressing av olja, vinäger, senap, salt och peppar.
  6. Servera mangokasslern med bönsalladen samt ris eller bulgur.

För alla

Kontrollera innehållet i mango chutneyn.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller byt bulgur mot glutenfri couscous.

Tips

Fräs gärna lök och tomatpuré i lite olja. Tillsätt tomater och mango chutney och låt röran småkoka ca 5 minuter. Salta, peppra och rör ner persiljan. Följ receptet i övrigt.

Barnknepet: mixa mango chutneyröran slät innan du brer den på kasslern. Servera sallad och haricots verts separat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller bulgur
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • ca 500 g kassler
  • 1 dl mango chutney
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • 2 msk olja
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar till dressingen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2124 kJ / 510 kCal