Mangoglaserad kassler med bönsallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Mangoglaserad kassler med bönsallad

Ett fantastiskt recept på mangoglaserad kassler i ugn som du gör av bland annat kassler och mango chutney. Servera med en smakrik bönsallad och bulgur eller ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Mangoglaserad kassler med bönsallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller bulgur
1   gul lök
3   tomater
ca 500 g  kassler
1 dl  mango chutney
1/2 msk  tomatpuré
1 msk  hackad persilja
1 krm  salt
1 krm  peppar
150 g  haricots verts (bönor)
1   påse färdigskuren sallad
2 msk  olja
3/4 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar till dressingen

För alla

Kontrollera innehållet i mango chutneyn.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller byt bulgur mot glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Fräs gärna lök och tomatpuré i lite olja. Tillsätt tomater och mango chutney och låt röran småkoka ca 5 minuter. Salta, peppra och rör ner persiljan. Följ receptet i övrigt.

Barnknepet: mixa mango chutneyröran slät innan du brer den på kasslern. Servera sallad och haricots verts separat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2124 KJ / 510 kCal
Fett10.2 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Mango chutney glaserad kassler
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivpasta med kassler
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kassler- och grönsakswok
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med paprikasås och haricots verts
Betyg 3.6 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga