Stek lax med krämig risoni
Lax och ris må vara en klassiker som alltid går hem, men här vill vi utmana den folkliga rätten. Vi har bytt ut riset mot risoni som du kokar krämig ihop med buljong i vattnet. För att spetsa smaker ännu mer så rörs även riven ost ner, och blandas ut till den smälts. Vi vill nästan lova att detta blir din nya favorit bland alla laxrätter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 1/2 dl risonipasta
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
250 g broccoli
salt
peppar
600 g laxfilé
1 dl riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2935 KJ / 699 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En skvätt grädde i risonin blev krämigt gott!
Ann-louise
2021-06-17Var inte gott alls enligt vårt tycke. Svårt att få laxen bra. Som tur va hade vi risoni hemma, eftersom vi fick pasta istället i kassen, och kunde testa risoni receptet. Det smakade dock bara buljongtärning. Saknade sås.
Julia
2020-04-28Hej Julia! Vad tråkigt att höra att ni inte tyckte om rätten. Hoppas att de övriga rätterna i kassen smakade bra. Du vet väl att du kan ta kontakt med vår kundtjänst eller prata med din ICA där du hämtar kassen om du får fel varor i kassen så hjälper de dig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-29Stor pasta istället för risoni? Brysselkål istället för broccoli och sen inga anvisningar hur man ska anpassa receptet.. inte nöjd.
Marie
2020-04-19Hej Marie! Ta gärna kontakt med din ICA-handlare där du hämtar kassen eller prata med vår kundservice så hjälper de dig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20