Risonirisotto med champinjoner

29
4 Klimatsmart
Risonirisotto med champinjoner

Kvällens middag är en snabblagad och krämig risotto gjord på risonipasta. Risonin tillagas i en god grönsaksbuljong och får en underbar smak av de stekta smörstekta champinjonerna, de gröna små ärterna och persiljan. Låt den rivna osten smälta ihop med risotton, servera med en tomatsallad och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Risonirisotto med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 msk
olivolja
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl
risonipasta
250 g
champinjoner
2
tomater
1 msk
smör eller margarin
250 g
frysta gröna ärtor
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja
1 1/2 dl
riven prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Koka med 2 tsk timjan i risonin (för 4 port). Servera gärna tomaterna med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Josefin

12/2/2020

Jättegott och enkelt! La även till sparris, tomater och purjolök som jag stekte svampen.

Elin

4/4/2017

Supergott! Tips är att byta ut 1dl vatten mot 1dl vitt vin, samt att använda svampbuljong istället för grönsaksbuljong. Jag hoppade över ärtorna och serverade tillsammans med vitlöksbröd! Jätteuppskattat! ��

Felicia

12/8/2016

Jättegott och lättlagat! Jag är allergisk mot baljväxter så jag uteslöt ärtorna.

Näringsvärde per portion

Energi 1997 KJ / 479 kCal
Fett 14 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept