Risonirisotto med champinjoner
Kvällens middag är en snabblagad och krämig risotto gjord på risonipasta. Risonin tillagas i en god grönsaksbuljong och får en underbar smak av de stekta smörstekta champinjonerna, de gröna små ärterna och persiljan. Låt den rivna osten smälta ihop med risotton, servera med en tomatsallad och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl risonipasta
250 g champinjoner
2 tomater
1 msk smör eller margarin
250 g frysta gröna ärtor
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1997 KJ / 479 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt! La även till sparris, tomater och purjolök som jag stekte svampen.
Josefin
2020-12-02Supergott! Tips är att byta ut 1dl vatten mot 1dl vitt vin, samt att använda svampbuljong istället för grönsaksbuljong. Jag hoppade över ärtorna och serverade tillsammans med vitlöksbröd! Jätteuppskattat!
Elin
2017-04-04Jättegott och lättlagat! Jag är allergisk mot baljväxter så jag uteslöt ärtorna.
Felicia
2016-12-08