Kotlett i paneng curry med gurka
Idag krävs bara fyra steg innan du har maten på bordet. Stekt kotlett får bli klar i en grytbas, samtidigt som ris kokas. Under tiden dessa två jobbar skärs gurka upp i stavar. Sen är det klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g fläskkotletter
2 tsk olja
salt
1 förp grytbas paneng curry (à 400 ml)
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3174 KJ / 762 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! MEN, vi satte i en hel burk creme fraiche då såsen var alldeles för stark annars. Strimlade även kotletterna!
Jeanette
2022-12-12Jag hade inte testat Paneng såsen tidigare och blev glatt överrraskad. God. Gjorde en sallad till i stället för bara gurka.
Gunnel
2022-11-30