Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxkotlett med ingefärsstekt blomkål och tandooriyoghurt

Laxkotletterna serverar du här med blomkål stekt i ingefära och en yoghurtsås med gurka och tandoorikrydda. Till den enkla laxen gör sig den smakfulla blomkålen och tandooriyoghurten otroligt bra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa blomkål och purjolök. Skölj, dela och kärna ur chilin. Skär  blomkålen i fina buketter, finstrimla purjo och chili.
  2. Stek blomkålsbuketterna i rapsolja ca 3 minuter. Tillsätt purjo, chili och ingefära och stek med ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala och kärna ur gurkan, skär den i tärningar. Blanda gurktärningarna med matyoghurt och tandoorikrydda, smaksätt med salt, peppar och lite limejuice.
  4. Stek eller grilla laxkotletterna i matfettet på dryg medelvärme 6 – 8 minuter. Krydda med salt och peppar. Vänd efter halva tiden och sänk till medelvärme.
  5. Servera laxkotletterna med blomkål, tandooriyoghurt, basmatiris och naanbröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd chili
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk riven, färsk ingefära
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 lime
  • 4 laxkotletter
  • 1 msk matfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3085 kJ / 737 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden