Misorostad blomkål med parmesanmajonnäs
När du rostar blomkål tillsammans med en umamirik marinad på misopasta så lyfts den till nya höjder! Toppa med en parmesanmajonnäs, färska örter och rivet citronskal för ytterligare ett lyft.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
Blomkål och marinad
1 stor blomkål ca 800 g
3 msk ljus misopasta
3 msk vatten
2 msk olivolja
Parmesanmajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 citron (1 msk juice och 1 msk skal, spara till topping, för 4 port)
1 dl finriven parmesan
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Topping
1/2 kruka dill (ca 1/2 dl plockad dill, för 4 port)
1/2 kruka koriander (ca 1/2 dl plockad koriander för 4 port)
1 msk finrivet citronskal (från ovan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 417 kCal
Fett37 g
Salt2.5 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g
Kommentarer
Men så gott!😋
Agneta
2024-11-08Gott och lättlagat. Ta det lugnt med citronen så den inte tar över. Kanske skulle funka bra till grillat?
Sara
2024-11-03En vegansk fiskgratäng
Pi
2024-10-26