Misorostad blomkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
5
Misorostad blomkål med parmesanmajonnäs

När du rostar blomkål tillsammans med en umamirik marinad på misopasta så lyfts den till nya höjder! Toppa med en parmesanmajonnäs, färska örter och rivet citronskal för ytterligare ett lyft. 

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Misorostad blomkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Blomkål och marinad

1 stor blomkål ca 800 g
3 msk ljus misopasta
3 msk vatten
2 msk olivolja

Parmesanmajonnäs

1 1/2 dl majonnäs
1/2 citron (1 msk juice och 1 msk skal, spara till topping, för 4 port)
1 dl finriven parmesan
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Topping

1/2 kruka dill (ca 1/2 dl plockad dill, för 4 port)
1/2 kruka koriander (ca 1/2 dl plockad koriander för 4 port)
1 msk finrivet citronskal (från ovan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Men så gott!😋

Agneta

2024-11-08

Gott och lättlagat. Ta det lugnt med citronen så den inte tar över. Kanske skulle funka bra till grillat?

Sara

2024-11-03

En vegansk fiskgratäng

Pi

2024-10-26

Näringsvärde per portion

Energi1748 KJ / 417 kCal
Fett37 g
Salt2.5 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål och morot
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad blomkål med kapris och körvel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål med sojasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga