Misorostad blomkål med parmesanmajonnäs

När du rostar blomkål tillsammans med en umamirik marinad på misopasta så lyfts den till nya höjder! Toppa med en parmesanmajonnäs, färska örter och rivet citronskal för ytterligare ett lyft. Servera blomkålen till valfritt protein för en fullvärdig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
4 portioner
Blomkål och marinad
1 stor blomkål ca 800 g
3 msk ljus misopasta
3 msk vatten
2 msk olivolja
Parmesanmajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 citron (1 msk juice och 1 msk skal, spara till topping, för 4 port)
1 dl finriven parmesan
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Topping
1/2 kruka dill (ca 1/2 dl plockad dill, för 4 port)
1/2 kruka koriander (ca 1/2 dl plockad koriander för 4 port)
1 msk finrivet citronskal (från ovan)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 417 kCal
Fett37 g
Salt2.5 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g
Kommentarer
Skall detta räcka till 4 personer eller är det här en del av annan rätt. Rätten i sig är ganska ointressant. Vi dvs två personer la till för att bli mätta sallad med tomater. Önskar gärna svar från redaktionen. Med tillägg kanske det blir bättre,
Mats
2025-02-09Tack Mats för din kommentar! Blomkålen är tänkt som en sidorätt inte en hel middag, men servera den gärna med något protein du gillar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2025-02-13Men så gott!😋
Agneta
2024-11-08Gott och lättlagat. Ta det lugnt med citronen så den inte tar över. Kanske skulle funka bra till grillat?
Sara
2024-11-03