Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med pasta- och pepparrotssallad

En krämig pepparrotsröra passar prima till denna lax med pasta. Till pastasåsen med pepparrot används crème fraiche, dill och pepparrot. Med nyttig, färsk spenat sätter du färg på rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan hastigt i kallt vatten.
  3. Blanda crème fraiche med dill, pepparrot, salt, peppar och socker.
  4. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  5. Blanda den ljumma pastan med pepparrotsröran och spenaten.
  6. Servera pastasalladen med laxen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port pasta penne
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm strösocker
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2288 kJ / 547 kCal
Läs mer om näringsvärden