Mandelpotatis-tilltugg
Bedårande och eleganta tilltugg att servera på mingelfesten. Mörkt bröd utgör grunden och toppas med bitar av en mäktig blandning av mandelpotatis, pepparrot, skånsk senap, örter och ansjovisfiléer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g kokt, skalad, kall mandelpotatis
2 ansjovisfiléer
1/2 msk skånsk senap
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk riven pepparrot
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl örter t ex, persilja, dill, basilika
mörkt bröd t ex kavring eller pumpernickel
För alla
Innehåller gluten, även mjölk och ägg kan förekomma i brödet.
Ändra vid allergi: Välj bröd som passar vid respektive allergi.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer