Mandelpotatis-tilltugg

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Mandelpotatis-tilltugg

Bedårande och eleganta tilltugg att servera på mingelfesten. Mörkt bröd utgör grunden och toppas med bitar av en mäktig blandning av mandelpotatis, pepparrot, skånsk senap, örter och ansjovisfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Mandelpotatis-tilltugg

Ingredienser

4 portioner
500 g  kokt, skalad, kall mandelpotatis
2   ansjovisfiléer
1/2 msk  skånsk senap
1/2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  riven pepparrot
2 msk  olivolja
salt och peppar
1 dl  örter t ex, persilja, dill, basilika
mörkt bröd t ex kavring eller pumpernickel

För alla

Innehåller gluten, även mjölk och ägg kan förekomma i brödet.
Ändra vid allergi: Välj bröd som passar vid respektive allergi.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ärt- och pepparrotsdip
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Minifrestelser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kungshagens laxdröm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga