Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelpotatis-tilltugg

Bedårande och eleganta tilltugg att servera på mingelfesten. Mörkt bröd utgör grunden och toppas med bitar av en mäktig blandning av mandelpotatis, pepparrot, skånsk senap, örter och ansjovisfiléer.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa potatisen i en potatispress.
  2. Finhacka ansjovisfiléerna. Tillsätt senap, vinäger, pepparrot och olivolja. Blanda med potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela moset i 2 delar.
  4. Mixa färska örter och tillsätt i den ena delen.
  5. Lägg ut moset i långa strängar på smörgåspapper. Rulla ihop från långsidorna till "korvar". Spänn från kortsidorna så mycket som möjligt.
  6. Lägg in rullarna i kylen och låt dem ligga och "stelna" minst 1 timme före servering.
  7. Skär upp i små munsbitar. Placera varje skiva på en bit mörkt bröd.
  8. Förstärk smaken genom att lägga på t ex en snutt ansjovis tillsammans med en bit sockerärta eller färsk ört på toppen.

För alla

Innehåller gluten, även mjölk och ägg kan förekomma i brödet.
Ändra vid allergi: Välj bröd som passar vid respektive allergi.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kokt, skalad, kall mandelpotatis
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1/2 msk skånsk senap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk riven pepparrot
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl örter t ex, persilja, dill, basilika
  • mörkt bröd t ex kavring eller pumpernickel
Lägg till i inköpslistan