Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Squashmarmelad

Squashmarmelad, en annorlunda marmelad med squash där syrlig lime och mustig kardemumma är smaksättare. Du häller upp marmeladen i burkar och förvarar den sedan i kylskåp, ett måste till frukosten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll den mixade squashen i en rostfri gryta.
  2. Riv av limeskalet, pressa ur saften och häll över squashen. Tillsätt vatten och kardemumma. Låt koka ca 15 minuter.
  3. Rör ner syltsockret och låt koka ytterligare 15 minuter. Rör då och då. Skumma.
  4. Ta grytan från plattan och låt marmeladen svalna under lock ca 15 minuter.
  5. Häll upp i rena burkar och förslut.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Squashmarmelad är perfekt på ostbrickan. God till smörgåsrån, digestivekex och dylikt. Den passar också mycket bra till fyllning i vanlig rulltårta, som man sedan till exempel kan göra "bakelser" av.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg urkärnad och mixad squash
  • 1 limefrukt
  • 4 dl vatten
  • 12 stötta kardemummakärnor
  • 1 kg syltsocker med pektin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?