Squashmarmelad
Squashmarmelad, en annorlunda marmelad med squash där syrlig lime och mustig kardemumma är smaksättare. Du häller upp marmeladen i burkar och förvarar den sedan i kylskåp, ett måste till frukosten.
Ingredienser
1 sats
1 kg urkärnad och mixad squash
1 limefrukt
4 dl vatten
10 - 12 stötta kardemummakärnor
1 kg syltsocker med pektin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog 2 tsk mald kardemumma. Den blev mycket god. Perfekt på ostmackan!
Anders
2023-08-06Blev ingen marmelad. Försökte koka bort så mycket vatten som möjligt. Förblev rinnig. Antar att jag borde pressat ut så mycket vatten från squashen som möjligt innan?
Janaki
2022-09-26Ganska tråkig men fullt ätbar. Lime tillförde inte så mycket och kardemummasmaken som inte alls fram. Varianter med ingefära och citron är enligt mig myyycket godare och värt att testa i stället!
Josephine
2020-10-28