Squashmarmelad
Squashmarmelad, en annorlunda marmelad med squash där syrlig lime och mustig kardemumma är smaksättare. Du häller upp marmeladen i burkar och förvarar den sedan i kylskåp, ett måste till frukosten.
Ingredienser
1 sats
1 kg urkärnad och mixad squash
1 limefrukt
4 dl vatten
10 - 12 stötta kardemummakärnor
1 kg syltsocker med pektin
För alla
Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Squashmarmelad är perfekt på ostbrickan. God till smörgåsrån, digestivekex och dylikt. Den passar också mycket bra till fyllning i vanlig rulltårta, som man sedan till exempel kan göra "bakelser" av.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog 2 tsk mald kardemumma. Den blev mycket god. Perfekt på ostmackan!
Anders
2023-08-06Blev ingen marmelad. Försökte koka bort så mycket vatten som möjligt. Förblev rinnig. Antar att jag borde pressat ut så mycket vatten från squashen som möjligt innan?
Janaki
2022-09-26Ganska tråkig men fullt ätbar. Lime tillförde inte så mycket och kardemummasmaken som inte alls fram. Varianter med ingefära och citron är enligt mig myyycket godare och värt att testa i stället!
Josephine
2020-10-28