Squash med valnötter och ädelost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Squash med valnötter och ädelost

Squash, lök, paprika och majskolv i en härlig mix! Blanda grönsakerna med lite olivolja och krydda med salt och chiliflakes innan du lägger dem på grillen. Toppa sedan med valnötter och ädelost, och servera med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken, skiva den och squashen i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Skär varje majskolv i 4 bitar.
  4. Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med chiliflakes och salt.
  5. Grilla grönsakerna och brödet.
  6. Till servering: Smula osten, grovhacka valnötterna och persiljan.
  7. Ringla vinägern över grönsakerna och servera med ost, nötter, persilja och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ, t ex färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora silverlökar
  • 1 squash
  • 2 röda paprikor
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt
  • 4 skivor vitt bröd
Till servering
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1766 kJ / 422 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept