Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade majskolvar

En riktig favorit att grilla! Färska grillade majskolvar behöver ingen mer kryddning än flingsalt och smör som smälter över de nygrillade kolvarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar – de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta däremot bort det trådiga skägget längst in.
  2. Grilla majsen på gallret på rätt het grill under lock. Majsen kommer att djupna i färgen. När det börjar poppa är den klar.
  3. Servera majskolvarna hela eller skär dem i stora bitar. Strö över flingsalt och ställ fram smöret.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt smöret till mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 majskolvar
  • flingsalt
  • smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1081 kJ / 258 kCal