Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche

10
1
Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche

Sprödpanerade torskfiléer är båda lätta att laga och smakar gott. Den krispiga fiskfilén passar utmärkt ihop med ris och en mangocréme gjord på mango chutney och crème fraiche. Äts tillsammans med krispiga grönsaker i form av morötter och blomkål. En middag för både stora och små, helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche

Ingredienser

4 portioner
2
förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
4
port ris eller annat gryn

Mangocrème

1 dl
mango chutney
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar

Grönsaker

1/2
påse morötter (à 500 g)
ca 150 g
blomkål

För alla

Fri från ägg.
Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Andreas

2/2/2021

Tyvärr måste man ju klicka i minst en stjärna när man betygsätter men detta receptet förtjänade inte ens det!

Näringsvärde per portion

Energi 2942 KJ / 700 kCal
Fett 22 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 80 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept