Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche

Sprödpanerade torskfiléer är båda lätta att laga och smakar gott. Den krispiga fiskfilén passar utmärkt ihop med ris och en mangocréme gjord på mango chutney och crème fraiche. Äts tillsammans med krispiga grönsaker i form av morötter och blomkål. En middag för både stora och små, helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga fisken och riset enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Mangocrème: Blanda mango chutney med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Grönsaker: Skala morötterna, skär dem i stavar och blomkålen i bitar.
  4. Servera fisken med morötter, blomkål, ris och mangocrème.

För alla

Fri från ägg.
Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
Mangocrème
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
Grönsaker
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • ca 150 g blomkål
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2942 kJ / 700 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer