Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche
Sprödpanerade torskfiléer är båda lätta att laga och smakar gott. Den krispiga fiskfilén passar utmärkt ihop med ris och en mangocréme gjord på mango chutney och crème fraiche. Äts tillsammans med krispiga grönsaker i form av morötter och blomkål. En middag för både stora och små, helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
2 förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
4 port ris eller annat gryn
Mangocrème
1 dl mango chutney
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Grönsaker
1/2 påse morötter (à 500 g)
ca 150 g blomkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2942 KJ / 700 kCal
Fett22 g
Salt3.28 g
Kolhydrater80 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tyvärr måste man ju klicka i minst en stjärna när man betygsätter men detta receptet förtjänade inte ens det!
Andreas
2021-02-02