Kebabspett med gul sås och blomkål

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Kebabspett med gul sås och blomkål

Saftiga kebabspett som är enkla att tillaga som här serveras med blomkål och ris. Sväng ihop den gula såsen med matyoghurt och curry som du sedan äter till spetten. Toppa med krasse precis innan servering och där var middagen klar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Kebabspett med gul sås och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
2   förp kebabspett (à 360 g)
1 msk  olja
ca 400 g  blomkål
2 dl  matyoghurt
1 msk  curry
salt
peppar
1/2   ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med sweet chili eller mango chutney.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och gott, till och med barnen åt.

Angelica

2019-10-09

Näringsvärde per portion

Energi2750 KJ / 659 kCal
Fett35 g
Salt5.6 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Kebabspett med ajvar och rostad potatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödpanerad torsk med mangocrème fraiche
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé med sojamajonnäs och crudité
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i ugn med blomkålssallad
Betyg 2.8 av 5.
478 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga