Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kebabspett med gul sås och blomkål

Saftiga kebabspett som är enkla att tillaga som här serveras med blomkål och ris. Sväng ihop den gula såsen med matyoghurt och curry som du sedan äter till spetten. Toppa med krasse precis innan servering och där var middagen klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek spetten runt om i oljan i en stekpanna ca 8 minuter.
  3. Skär blomkålen i små buketter och koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Häll kålen i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
  4. Blanda yoghurten med curry och smaka av med salt och peppar.
  5. Klipp krassen.
  6. Servera spetten med ris, blomkål, sås och krasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med sweet chili eller mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 förp kebabspett (à 360 g)
  • 1 msk olja
  • ca 400 g blomkål
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask smörgåskrasse (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 659 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer