Kebabspett med gul sås och blomkål

4
1
Kebabspett med gul sås och blomkål

Saftiga kebabspett som är enkla att tillaga som här serveras med blomkål och ris. Sväng ihop den gula såsen med matyoghurt och curry som du sedan äter till spetten. Toppa med krasse precis innan servering och där var middagen klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Kebabspett med gul sås och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
2
förp kebabspett (à 360 g)
1 msk
olja
ca 400 g
blomkål
2 dl
matyoghurt
1 msk
curry
-
salt
-
peppar
1/2
ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med sweet chili eller mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Angelica

2019-10-09

Enkelt och gott, till och med barnen åt.

Näringsvärde per portion

Energi 2750 KJ / 659 kCal
Fett 35 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept