Sprödbakad torsk med Rhode Islandsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Sprödbakad torsk med Rhode Islandsås

Denna sprödbakade torsk är till för alla fiskälskare vid middagsbordet. Till fisken gör du en egen Rhode Islandsås på chilisås och crème fraiche som du smakar av med salt och peppar. Rhode Islandsåsen smakar gott till fisken och det nykokta riset och med färgsprakande paprika blir måltiden komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Rör ihop chilisås, crème fraiche, salt och peppar i en skål.
  2. Grönsaker: Dela paprikorna och ta bort alla kärnor och kvisten. Skär sedan paprikorna i strimlor.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Torsk: Stek den frysta sprödbakade torsken i oljan i en stekpanna ca 15 minuter, vänd då och då.  
  5. Servera torsken med ris, paprika och Rhode Islandsås.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 port ris
Torsk
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3182 kJ / 762 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept