Sprödbakad torsk med Rhode Islandsås

166
3
Sprödbakad torsk med Rhode Islandsås

Denna sprödbakade torsk är till för alla fiskälskare vid middagsbordet. Till fisken gör du en egen Rhode Islandsås på chilisås och crème fraiche som du smakar av med salt och peppar. Rhode Islandsåsen smakar gott till fisken och det nykokta riset och med färgsprakande paprika blir måltiden komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Sprödbakad torsk med Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

2 msk
chilisås
2 dl
crème fraiche
2 krm
salt
1 krm
peppar

Grönsaker

1
röd paprika
1
gul paprika
4
port ris

Torsk

2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

166

Kommentarer

Emelie

2017-03-06

Kombinationen funkade tycker jag. Fick dock ingen färdigpanerad fisk.

Rosita

2017-03-02

Detta var en smaklös och tråkig fisk. Vet att det finns bättre och godare förpackningar som vi har köpt förut.

Gunilla

2016-02-20

Fick denna rätt i en matkasse men var ingen höjdare tyvärr. Det enda fisken smakade var olja, trots tillagning i ugn utan extra fett tillsatt. Såsen var okej men kombinationen, fisk, ris, sås var inget som föll oss i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 3182 KJ / 762 kCal
Fett 37.2 g
Salt 4.15 g
Kolhydrater 73.3 g
Protein 31.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept