Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron
Härlig fiskgryta med rotfrukter, dill och citron är en perfekt vardagssoppa som värmer skönt. Koka ihop din buljong med grönsaker och lägg sedan ner fisk och dill. Smaksätt din krämiga gryta med lite citron och servera ihop med nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torsk
6 minibaguetter flerkorn
5 dl fisk- och skaldjurssoppa
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
550 g fryst rotfrukter
3 msk fryst dill
salt
peppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade ingen citron, dessutom borde det stå i ingredienser att 5 dl vatten ska vara med inte vara i Gör så här. Jag använde ingen rotfruktsmix utan tog morot, kålrot, palsternacka, rotselleri, purjolök och lök och sedan förvällde jag kålrot, palsternacka och rotselleri lite snabbt. Lade till lite hummerfond för en mera smakrik gryta och serverade potatis till! Tänk att fisk kan smaka så gott!
Danielle
2011-09-26De här var riktigt gott, en härlig blandning av grönsaker, naturligtvis kan man själv använda dom grönsaker man vill, men det här gick väldigt snabbt. Däremot skulle jag vilja kalla de för soppa. Kommer att göra detta fler gånger, Supergott.
Louise
2011-03-11Väldigt god gryta, men varför använda frysta grönsaker när det är mycket godare och nyttigare med färska?
Berit
2011-02-27