Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Härlig fiskgryta med rotfrukter, dill och citron är en perfekt vardagssoppa som värmer skönt. Koka ihop din buljong med grönsaker och lägg sedan ner fisk och dill. Smaksätt din krämiga gryta med lite citron och servera ihop med nygräddade baguetter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär torsken i tärningar. Koka upp fisk- och skaldjurssoppa med vatten, buljongtärning eller fond och grädde.
  4. Lägg i rotfrukterna och koka några minuter. Tillsätt fisk och dill och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera fiskgrytan med baguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risgräddersättning. Servera med bröd utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst torsk
  • 6 minibaguetter flerkorn
  • 5 dl fisk- och skaldjurssoppa
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 550 g fryst rotfrukter
  • 3 msk fryst dill
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan