Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

För att slippa kladda ner fingrarna i en paneringsprocess så underlättar dessa sprödbakade torskfiléer verkligen din kväll! Medan de tillagas gyllene i ugnen svänger du enkelt ihop din sås innehållande ägg, crème fraiche och gräslök, vilket du inte kommer kunna få nog av! Kokt potatis och rivna morötter är givna tillbehör till kvällens middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
3 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök
salt
peppar
1/2 förp morötter (à 500 g)

Gör så här

00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2946 KJ / 701 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med citronmajonnäs
    Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakade nudlar med fisk
    Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sprödbakad torsk med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffranstorsk med krämiga bönor
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad