Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs

Rätt temperatur, pensling, ösning och härligt somriga smaker. Nu reder vi äntligen ut hur lätt det är att få till en helgrillad kyckling. Wasabimajonäs till grillad kyckling ger en underbar hetta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till detta recept krävs det en grillform med löstagbar kycklinghållare.

  1. Tänd en kolbädd längs kanterna runt hela grillen.
  2. Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin.
  3. Koka upp vitlök, chili, limeblad, soja och buljong och häll ner i behållaren.
  4. Salta kycklingen, sätt den på behållaren och sätt i en termometer vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet. Ställ formen mitt på grillen, lägg på locket och grilla tills innertemperaturen är 82°C. Ös kycklingen med vätskan i behållaren var tionde minut. Låt kycklingen vila ca 10-15 minuter innan servering.
  5. Sila av buljongen från behållaren ner i en stor bunke och vispa ihop med vinägern.
  6. Wasabimajonnäs: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa ihop äggulorna med senap, citronskal och 1 tsk citronsaft (för 4 port). Fortsätt vispa och tillsätt oljan först droppvis och när majonnäsen börjar tjockna i en tunn stråle. Smaksätt med wasabipulver, salt och eventuellt citronsaft.
  7. Sommarprimörer: Ansa alla grönsaker. Skär eller bryt av roten på sparrisen, ca 2 cm. Skala sparrisen om den är grov. Skölj morötterna och dela på längden. Skär kålen i 8 klyftor (för 4 port).
  8. Pensla grönsakerna med olivoljan, krydda med salt och grilla dem. Vänd grönsakerna i buljongen och servera med kycklingen och wasabimajonnäsen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut wasabimajonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med lite wasabi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd peppar
  • 2 limeblad
  • 1 dl japansk soja
  • 4 dl kycklingbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • salt
  • 1 kyckling
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 grillform för kyckling
Wasabimajonnäs
  • 1/2 citron
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk wasabipasta
Sommarprimörer
  • 2 knippen sparris
  • 6 knippmorötter
  • 1 huvud vit- eller spetskål
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4472 kJ / 1071 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept