Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs

31
0
Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs

Rätt temperatur, pensling, ösning och härligt somriga smaker. Nu reder vi äntligen ut hur lätt det är att få till en helgrillad kyckling. Wasabimajonäs till grillad kyckling ger en underbar hetta.

Skriv ut
Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
1/2
röd peppar
2
limeblad
1 dl
japansk soja
4 dl
kycklingbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
-
salt
1
kyckling
1 msk
rödvinsvinäger
1
grillform för kyckling

Wasabimajonnäs

1/2
citron
1
äggula
1 tsk
senap
2 dl
rapsolja
1/2 - 1 msk
wasabipasta

Sommarprimörer

2
knippen sparris
6
knippmorötter
1
huvud vit- eller spetskål
2 msk
olivolja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut wasabimajonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med lite wasabi.

Gör så här

Till detta recept krävs det en grillform med löstagbar kycklinghållare.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4472 KJ / 1071 kCal
Fett 81 g
Salt 5.35 g
Kolhydrater 30 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept