Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, eller rosta den i ugnen. Servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs på brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Gör så här
01:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 479 kCal
Fett45 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
4 stTestade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.
Christina
Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.
Nina
Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!
Amanda
Ingen syra eller något för att binda majonnäsen? Tycker den blev väldigt tunn och delar sig lätt.
Marcus
Hej Marcus! Nej, det ska inte vara någon syra i. Majonnäsen blir lösare ju varmare smöret är, så det är viktigt att du låter smöret svalna som det står i receptet. Det är också viktigt att äggulorna är rumsvarma annars skär den sig lätt när man tillsätter smöret. Hälsningar Elina
ICA-köket