Spenatsoppa med stekt ägg på smörgås

8
2 Klimatsmart
Spenatsoppa med stekt ägg på smörgås

Ett utmärkt sätt att få i barnen mera grönt är att göra en spenatsoppa! Här tillsätts även två bakpotatisar och gröna linser till soppan för att ge lite extra mättnad. Servera sedan soppan med smörgåsar som du lägger stekt ägg på och vardagskvällen är räddad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Spenatsoppa med stekt ägg på smörgås

Ingredienser

4 portioner
2
bakpotatisar
1/2
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl
vispgrädde
400 g
fryst bladspenat
380 g
kokta gröna linser
-
salt
-
peppar
8
ägg
1 msk
smör eller olja
4
skivor Halländskt bondbröd
1
ask smörgåskrasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Johanna

2/21/2020

Jättegod och mättande soppa! En återkommande favorit på middagsbordet.

Johanna

1/15/2020

Mycket nöjd! 👌 Smidigt med gröna linser i så man lätt och billigt får i sig sina proteiner. Kokade upp torra. Passade även bra med lite chiliflakes i och sedan hacka i lite färsk broccoli till när den ska serveras!

Näringsvärde per portion

Energi 3133 KJ / 747 kCal
Fett 49 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept