Spenatsoppa med stekt ägg på smörgås
Ett utmärkt sätt att få i barnen mera grönt är att göra en spenatsoppa! Här tillsätts även två bakpotatisar och gröna linser till soppan för att ge lite extra mättnad. Servera sedan soppan med smörgåsar som du lägger stekt ägg på och vardagskvällen är räddad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
1/2 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
400 g fryst bladspenat
380 g kokta gröna linser
salt
peppar
8 ägg
1 msk smör eller olja
4 skivor Halländskt bondbröd
1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3133 KJ / 747 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och mättande soppa! En återkommande favorit på middagsbordet.
Johanna
2020-02-21Mycket nöjd! 👌 Smidigt med gröna linser i så man lätt och billigt får i sig sina proteiner. Kokade upp torra. Passade även bra med lite chiliflakes i och sedan hacka i lite färsk broccoli till när den ska serveras!
Johanna
2020-01-15