Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Riksväg69 - Grillmacka med falukorv, spenat och senapscrème

Vardagsfavoriten falukorv passar minst lika bra i den grillade mackan som till moset. Här är en variant på Parisare där korven får sällskap av sockerärter, babyspenat och dijonsenapscrème. Perfekt att servera i bondbröd. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i skivor. Stek dem i smöret i en stekpanna till gyllenbrun yta på båda sidor. Låt svalna på en tallrik.
  2. Rör ihop senap och crème fraiche, smaksätt med salt och peppar.
  3. Strimla sockerärterna tunt.
  4. Bred senapscrèmen på alla brödskivorna. Fördela spenaten på hälften av bröden och lägg på korven och sockerärterna. Lägg resten av brödet som lock.
  5. Grilla i smörgåsgrill ca 6 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 8 skivor bondbröd
  • 1/2 förp babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1861 kJ / 444 kCal