Broccoli- och mandelsoppa
Broccoli är liksom andra kålväxter en riktig vitamin- och mineralhöjdare. Den här broccolisoppan är optimal eftersom alla nyttigheter finns kvar i kokvattnet som man mixar den med. Mandelmjöl reder soppan och ger den extra god smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 broccoli (à 250 g)
6 schalottenlökar
1 msk olivolja
8 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
30 g lagrad ost (t ex gruyère)
1 dl crème fraiche
1/2 ask smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden. Ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi767 KJ / 260 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein8 g
Kommentarer