Spenatsoppa med piadina

15
3 Klimatsmart
Spenatsoppa med piadina

Att göra egen soppa är faktiskt inte så svårt! I denna spenatsoppa kokas alla ingredienser samman, innan de mixas ihop. För att bryta av med lite textur serveras ett härligt varmt piadinabröd till. Ät, och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Spenatsoppa med piadina

Ingredienser

4 portioner
380 g
cannellinibönor
1
bakpotatis
400 g
bladspenat
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
gräddfil
350 g
piadina bröd eller tunnbröd

Att ha hemma

1 msk
olja
7 1/2 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och förpackningen med bröd.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt piadina mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och gräddfilen mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Matilda

2/18/2019

Jag har alltid gått efter ett annat recept till spenatsoppa! Gjorde de även denna gång! För att heta ”enkla veckan” så var detta recept inte det lättaste när man varken äger en blender eller stavmixer :)

Malin

2/14/2019

Absolut inget fel på soppan, men jag hade i lite vitlök och extra buljong. Blev mycket nöjd! Bönröran var lite... mesig. Även den fick sig ett uns vitlök och lite peppar. Blev toppen!

Jonas

2/13/2019

Jag blandade i bönblandningen för att få mina kids att äta även det. Tillsatte en till grönsaksbuljong. Toppbetyg här hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 3330 KJ / 796 kCal
Fett 22 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 120 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept