Spenatsoppa med piadina
Att göra egen soppa är faktiskt inte så svårt! I denna spenatsoppa kokas spenat, potatis med grädde innan det mixas ihop. För att bryta av med lite textur serveras ett härligt varmt piadinabröd med en bönröra till soppan. Ät, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta vita bönor à 380 g (gärna cannellinibönor)
1 bakpotatis
1 förp fryst bladspenat (à 400 g)
1 msk olja
1 1/2 dl matlagningsgrädde
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl gräddfil
1 förp piadinabröd, libabröd eller tunnbröd (à ca 350 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3330 KJ / 796 kCal
Fett22 g
Salt4.7 g
Kolhydrater120 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod, tillsatte vitlök och lite purjolök i soppan. Till bönröran satte tillsatte jag två vitlöksklyftor och lite citronzest.
Helena
2023-03-13Njaaa, det går att äta, men lite mesig i smaken tyckte jag. Hade i vitlök och mängder av örtsalt, samt bönorna som jag mixade ner. Lite för lös, men helt okej. Råkade äta upp brödet till en annan maträtt (snabb ratatouille) så jag rostade annat bröd och hade på kryddost ist.
Weronicha
2021-04-09Visste inte att jag och resten av familjen gillade spenatsoppa så mycket. Vi hade grädde över så tog bara grädde ingen mjölk och bakade eget bröd till vart en toppen fredagsmiddag. Hade dock hellre fått ägg med i matkassen än bönmixen som ingen mer än smakade på.
Johanna
2021-02-11