UNDER 30 MIN | Medel

Libapizza med zucchini och tomater

En supergod och lättlagad lakto-ovo vegetarisk libapizza med zucchini, körsbärstomater och bladspenat, som passar till alla tillfällen. Chiliflakesen adderar till det där lilla extra, vilket gör pizzan oemotståndligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 pizza portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C .
  2. Halvera tomaterna, skiva (gärna med en mandolin) champinjoner, rödlök och zucchini i fina skivor.
  3. Bred på tomatsås och strö över osten på brödet.
  4. Toppa brödet med spenat, tomater, champinjoner, lök och zucchini.
  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen på galler med bakplåtspapper i 5-6 minuter, eller tills  dess att brödet fått en gyllenbrun färg.
  6. Krydda pizzan med chiliflakes och salt.
  7. Ringla över balsamico och toppa gärna med basilika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Liba Bröd

Ingredienser

Portioner: 1 pizza
  • 10 körsbärstomater
  • 3 champinjoner
  • 1/2 rödlök
  • 1/3 zucchini
  • 1 1/2 dl tomatsås
  • 2 1/2 dl riven ost
  • 1 libabröd
  • 20 g bladspenat
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 krm havssalt
  • 1 msk balsamicosirap
  • färsk basilika