UNDER 15 MIN | Enkel

Vegansk libapizza margharita

Ibland är det enklaste det absolut godaste. Denna veganska libapizza à la margharita blir snabbt en favorit både för lunch och middag. Lätt att laga och ännu lättare att älska!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Bred på tomatsås, lägg på bladspenat och fördela skivad mozzarella på brödet. Halvera tomaterna och lägg på brödet.
  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen på galler med bakplåtspapper i 5-6 minuter, eller tills dess att brödet fått en gyllenbrun färg.
  4. Toppa pizzan med chiliflakes och basilika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Liba Bröd

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 1/2 dl tomatsås
  • 15 g bladspenat
  • 100 g växtbaserad ostalternativ till mozzarella
  • 5 körsbärstomater
  • 1 libabröd
  • 1/2 krm chiliflakes
  • 4 basilikablad