Spenatsoppa med chorizo och kikärter
Enkel och mättande spenatsoppa med kikärter som toppas med skivor av chorizo för en lyxigare känsla. Riv över lite parmesan när du serverar som pricken över i. Imponera med hembakt bröd eller värm färdigt i ugnen på några minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olivolja
250 g fryst, hackad spenat
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 chorizo alt grönsakskorv eller vegetarisk korv
riven parmesan eller pecorino
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett28 g
Salt4.48 g
Kolhydrater33 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer