Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Enkel och mättande spenatsoppa med kikärter som toppas med skivor av chorizo för en lyxigare känsla. Riv över lite parmesan när du serverar som pricken över i. Imponera med hembakt bröd eller värm färdigt i ugnen på några minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olivolja
250 g fryst, hackad spenat
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 chorizo alt grönsakskorv eller vegetarisk korv
riven parmesan eller pecorino
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett28 g
Salt4.48 g
Kolhydrater33 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chorizo med pastasallad
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Heta kikärter med spenat
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och ostpaj med kikärter
Betyg 2.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med chorizo
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk nudelsoppa - Ash Reshte
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax och hummus med yoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga