Spenatsoppa med chorizo och kikärter

2
0
Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Enkel och mättande spenatsoppa med kikärter som toppas med skivor av chorizo för en lyxigare känsla. Riv över lite parmesan när du serverar som pricken över i. Imponera med hembakt bröd eller värm färdigt i ugnen på några minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olivolja
250 g fryst, hackad spenat
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 chorizo alt grönsakskorv eller vegetarisk korv
riven parmesan eller pecorino
bröd

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj lämplig korv och lagrad pecorinoost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj lämplig korv. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2059 KJ / 492 kCal
Fett 28 g
Salt 448 g
Kolhydrater 33 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden