Spenatsoppa med chorizo och kikärter

2
0
Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Enkel och mättande spenatsoppa med kikärter som toppas med skivor av chorizo för en lyxigare känsla. Riv över lite parmesan när du serverar som pricken över i. Imponera med hembakt bröd eller värm färdigt i ugnen på några minuter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Spenatsoppa med chorizo och kikärter

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk
olivolja
250 g
fryst, hackad spenat
6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
2
chorizo alt grönsakskorv eller vegetarisk korv
-
riven parmesanost eller pecorino
-
bröd

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj lämplig korv och lagrad pecorinoost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj lämplig korv. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2059 KJ / 492 kCal
Fett 28 g
Salt 4.48 g
Kolhydrater 33 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept