Spenatsoppa med ägg och bröd
Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 gul lök
1 bakpotatis (à ca 250 g) eller motsvarande mängd potatis
1 msk olivolja
600 g fryst hackad spenat
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
8 skivor bröd
200 g färskost (gärna med gräslök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 816 kCal
Fett54 g
Salt3.7 g
Kolhydrater56 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god. Stor favorit i familjen
Rebecca
2023-07-02God soppa! River potatisen istället för tärnar. Lite extra buljongtärning och vitlöksklyftor!
Tanja
2023-04-26Mycket gott!
Maria
2023-04-25