Spenatsoppa med ägg och bröd

Betyg 4.2 av 5.
70 personer har röstat
20
Spenatsoppa med ägg och bröd

Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024

Spenatsoppa med ägg och bröd

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 gul lök
1 bakpotatis (à ca 250 g) eller motsvarande mängd potatis
1 msk olivolja
600 g fryst hackad spenat
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
8 skivor bröd
200 g färskost (gärna med gräslök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god. Stor favorit i familjen

Rebecca

2023-07-02

God soppa! River potatisen istället för tärnar. Lite extra buljongtärning och vitlöksklyftor!

Tanja

2023-04-26

Mycket gott!

Maria

2023-04-25

Näringsvärde per portion

Energi3416 KJ / 816 kCal
Fett54 g
Salt3.7 g
Kolhydrater56 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smoothie med blåbär och dold spenat
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och ostpaj med kikärter
Betyg 2.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Champinjonsoppa med baguette
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med vitost och ajvar
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg i kopp
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga