Spenatsoppa med ägg och bröd
Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Klimatanpassa
Gör vegansk genom att använda en krämig havrebaserad matlagningsbas istället för vispgrädden. Denna ändring minskar klimatpåverkan med 63 %.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god. Stor favorit i familjen
Rebecca
2023-07-02God soppa! River potatisen istället för tärnar. Lite extra buljongtärning och vitlöksklyftor!
Tanja
2023-04-26Mycket gott!
Maria
2023-04-25