Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Broccolisoppa med pizzabaguette

En gräddig och slät soppa av broccoli, bakpotatis och spenat – både näringsrik och smarrig! Med pizzabaguetter gratinerade i ugnen blir det mättande för både stora och små. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Soppa: Skala och skiva lök och potatis. Skala broccolistammen, skär hela broccolin i bitar.
  3. Fräs lök och potatis i oljan. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och fortsätt koka ca 10 minuter.
  4. Pizzabaguette: Dela baguetterna i halvor på längden och lägg in dem i ugnen ca 5 minuter. Ta ut bröden och bred över tomatpurén. Strö på oregano och lägg på skinka. Strö över osten och sätt in mitt i ugnen 5–10 minuter.
  5. Blanda ner spenaten i soppan. Mixa den i en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Rör ner grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med pizzabaguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut osten mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 65 g spenat
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Pizzabaguette
  • 4 minibaguetter
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 120 g rökt skinka
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2386 kJ / 570 kCal