En gräddig och slät soppa av broccoli, bakpotatis och spenat – både näringsrik och smarrig! Med pizzabaguetter gratinerade i ugnen blir det mättande för både stora och små. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut osten mot mjölkfritt alternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod soppa som barnen gillar 👍 jag tillsätter även morötter ihop med potatisen och löken. Sen kan man servera med ägghalvor för att göra det matigare. En stor favorit hos oss 😊
Mari
2022-03-07Mycket gott! Och enkelt. Fungerar bra med havrebaserad istället för vispgrädde.
Sara
2021-02-22Väldigt gott, men alldeles för fett med 2 1/2 dl vispgrädde... Använder matlagningsgrädde istället, lite mindre fett
Linnéa
2020-05-27