Spenatsoppa med ägg och bröd

Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2025

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 gul lök
1 bakpotatis (à ca 250 g) eller motsvarande mängd potatis
1 msk olivolja
600 g fryst hackad spenat
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
8 skivor bröd
200 g färskost (gärna med gräslök)
Gör så här
00:09:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 816 kCal
Fett54 g
Salt3.7 g
Kolhydrater56 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
19 stMycket god. Stor favorit i familjen
Rebecca
God soppa! River potatisen istället för tärnar. Lite extra buljongtärning och vitlöksklyftor!
Tanja
Mycket gott!
Maria
En stjärna eftersom man inte kan ge 0. Det va riktigt oaptitligt. Grynig soppa utan smak med slämmig spenat. Jag kommer inte köpa en matkasse med den igen. Soppan hamnade i toan och middagen blev kokt äggsmörgås.
Anna
Jättegod soppa, sambon som vanligen hatar spenat äter den med god aptit. Riv i lite muskotnöt, supergott!
Josephine
Very good. I used Oatly cooking creme instead and it worked out great. Kids liked it also.
Erin
Len och god
Nina
jättegod soppa men jag hjorde en variant med bakad potatis och tog en rå potatis och rivde den på råkostjärnet på det finaste och det funkade utmärkt
Stig
Enkel och god!
Emelie
Jättegod
Terese