Ägg i kopp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägg i kopp

Om du vill ha ett lite mer mättande mellanmål eller en lättare lunch är ägg i kopp perfekt. Fördela rökt skinka, som fått koka med lite grädde, i ugnssäkra portionsformar tillsammans med spenat. Häll sedan över ett ägg och ställ in i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Fräs spenat och vitlök i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Fördela spenaten i ugnssäkra glas- eller porslinsportionsformar.
  4. Strimla rökt skinka. Koka upp vispgrädde och lägg ner skinkan. Låt koka ihop ca 3 minuter och fördela i formarna bredvid spenaten.
  5. Knäck ett ägg i varje form och ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills äggvitan stelnat. Servera med färskt eller rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk grovhackad vitlök
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • 150 g rökt skinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • färskt eller rostat bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1326 kJ / 317 kCal
Läs mer om näringsvärden