ÖVER 60 MIN | Enkel

Mangoglass med granatäpplesprinkles

Kan en glass vara god och nyttig samtidigt? Denna frusna drömdessert innehåller endast banan, mango och turkisk yoghurt som mixas till en slät glass, helt utan socker och full av vitaminer. Strössla med granatäppelkärnor och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva och frys in bananerna i fryspåsar. Frys minst 2 timmar.
  2. Skala och skär mango i mindre bitar.
  3. Lägg bananer, yoghurt och hälften av mangon i en matberedare, mixa slätt.
  4. Servera glassen direkt med resten av mangon och strö över granatäppelkärnorna.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 bananer
  • 2 mogna mango
  • 1/2 dl granatäppelkärnor
  • 1/2 dl turkisk yoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 762 kJ / 183 kCal